IV Edició del Panorama de Cinema Colombià

Del 8 a l'11 de juny ens donem cita per a la trobada anual amb el cinema colombià. Aquest any, el perro es passeja per Barcelona explorant nous formats i espais de projecció amb sessions de cinema a l'aire lliure al Pati Llimona i a les Cotxeres de Sants, i projeccions al Cinema Zumzeig i a l'Arts Santa Mònica en col·laboració amb l'InCom UAB.

La nostra mostra és una invitació a la crítica cinematogràfica, social i cultural. Apostem per crear un lloc de trobada accessible i festiu amb altres produccions artístiques com la música, el vídeo art i la fotografia.

Us convidem a gaudir durant quatre dies d’un intens Panorama de Cinema colombià: 5 estrenes de les més recents produccions, debats, vídeo-instal·lació, exposició fotogràfica i música en viu.

Aquest any, la programació té dos eixos temàtics: el desplaçament i la proposta narrativa des de la mirada indígena. En aquesta versió, convergeixen l'Amazones, la Sierra Nevada de Santa Marta i els barris perifèrics de Bogotà. Obrim un Panorama on es donen cita nous formats de gravació que revaloren la fotografia (Siembra) i s'obren reflexions al voltant del lloc des d'on es narra una història (Naboba i El abrazo de la serpiente); on s'entra a través d'una dimensió observacional en la quotidianitat de les vides desplaçades del camp a la ciutat (Noche Herida) i la ciutat es converteix en un altre dels escenaris de la desigualtat (Las tetas de mi madre). La indissociable relació entre forma i contingut s'asseu a primera fila en aquest Panorama que apunta a complexificar què s'explica i com s'explica.

Fer cinema en contextos de violència significa una exploració constant per als creadors, una recerca incansable per humanitzar, a través de l'art, centenars d'històries, de vides desterrades del seu valor per reinserir-les en el pols vital després d'haver estat absorbides per la quantificació del horror.

És per això que volem aprofundir en aquests nous llenguatges i recerques, i generar espais de trobada amb el públic i aquells directors la trajectòria dels quals comença ha afermar-se en el marc colombià i internacional. Nicolás Rincón, director de Noche herida, visita per primera vegada la ciutat amb la seva obra, guanyadora del millor pel·lícula colombiana al FICCI56, Festival de Cartagena d'Índies.

Us esperem en aquesta festa del cinema per debatre, contrastar òptiques, fer crítica i celebrar el cinema, aquell que dóna veu als que no escoltem, un cinema que crida, que borda, però no mossega.